Nytt år och nya möjligheter :)

 

Jag oroas på allvar av oroligheterna i världen, jag tycker det är skam att vi tillåter import av kött som är uppfött och slaktat på ett sätt som skulle ge oss Svenska köttproducenter både djurförbud och fängelse. Jag anser att det borde vara självklart att all import ska ha som lägsta krav samma krav som vi har här i landet!

Ett lands försvar borde börja med tanken att folket har mat på bordet, men så långt har inte våra sittande partier tänkt. Vi har en skrämmande låg självförsörjningsgrad här i landet och skulle våra gränser stängas så blev många hungriga fort… Jag tycker alla borde dra sitt strå till stacken och odla det man kan och har möjlighet till hemma på sin fönsterbräde, på sin balkong, i sin trädgård eller växthus. Många bäckar små ger i slutändan massor tillbaka. Jag tror på allvar att alla vi småbruk behövs som komplement till de stora gårdarna om vi alla i slutändan ska ha bra, sund mat på bordet. Vi bidrar allesammans till att hålla markerna öppna och vi bidrar till den biologiska mångfalden.

Det händer massor här på gården nu, en ny blivande arbetskamrat har flyttat in, en liten vallhundsvalp som heter Trim <3 Och i mars kommer våra nya HC kossor hem, Irma och Inga <3 Det ska bli så fantastiskt spännande :)

Vi älskar verkligen gotlandsfår så i fjol sommar köpte vi in en ny renrasig ung gotlandsbagge som betäckt våra gotlandstackor, vi håller tummarna för många tacklamm och många vackra skinn framöver ;)

Våra linderödssuggor fick kultingar i september så vi kommer att kunna erbjuda grislådor till sommaren.

Vi går ju även  mot en ny lamning och vi håller tummarna att våra fina tackor ger många fina lamm så att vi kan erbjuda både livdjur och lammlådor till sommaren och hösten.

Det går självklart att skriva upp sig på en gris eller lammlåda redan nu.

Vi har planer att som vanligt ha en dag då vi har öppet hus här på gården och då får ni träffa alla djuren och oss :) Hoppas verkligen vi ses :) Vi återkommer med datum närmare våren.

 

 

 

får under träd DSC_8254 ko2 ko1