våra får

Vår ursprungsbesättning består av renrasiga finullstackor, gotlandstackor samt några köttraskorsningstackor. Givetvis Mv fria… Dessa är korsade med våra 2 baggar som är renrasiga dorper. Det ger oss fina och pigga lamm som föds relativt små( lätta lamningar) men som tack vare en fantastisk foderomvandling är snabbväxande och korsningarna av olika raser ger oss fantastiska skinn…Våra får äter gräs, sommartid färskt från backen och under stallperioden så äter de torkat eller konserverat gräs, mineraler och saltsten. Vid behov erbjuder vi dom en foderbalja från Hunden och Herden men den rör de knappt . Vi har satsat på att få bra grovfoder(gräs) och det har gett resultat. Vi har bra hull på tackorna och bra tillväxt på lammen utan tillsatser av en massa spannmål och det tycker vi är viktigt.

 

kicki och får (Copy) DSC_5765 (Copy) DSC_5758 (Copy) DSC_5592 (Copy) DSC_5278 (Copy) DSC_5174 (Copy) DSC_3520 (Copy) DSC_3469 (Copy) DSC_3461 (Copy) DSC_3493 (Copy) DSC_5597 (Copy)

 

våra får (Copy)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>